Označenie alergénov v surovinách použitých na prípravu jednotlivých jedál
List of allergens in raw products used in the meal preparation
- Obilniny obsahujúce lepok /pšenica, jačmeň,ovos,špalda,kamut alebo ich hybridné odrody/Cereals containing gluten /which are wheat, rye,barley,oats,kamut or their hybridised strains/
- Kôrovce a výrobky z nich.Crustaceans and products thereof .
- Vajcia a výrobky z nich.Eggs and products thereof.
- Ryby a výrobky z nich.Fish and products thereof.
- Arašídy a výrobky z nich.Peanuts and products thereof.
- Sójové zrná a výrobky z nich.Soybeans and products thereof.
- Mlieko a výrobky z neho.Milk and products thereof.
- Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, makadamové orechy a výrobky z nich.Nuts, namely almonds, hazelnuts, walnuts, cashews, pecans, Brazil nuts, pistachions, macadamia, nuts and products thereof.
- Zeler a výrobky z neho.Celery and products thereof.
- Horčica a výrobky z nej.Mustard and products thereof.
- Sezámové semená a výrobky z nich.Sesame and products thereof.
- Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.Sulphur dioxide and sulphites at concentrations of more than 10 mg/kg or 10 mg/l.
- Vlčí bôb a výrobky z neho.Lupin and products thereof.
- Mäkkýše a výrobky z nich.Molluscs and products thereof.
Implemantácia smernice Komisie 2006/142/ES a smernice Komisie 2007/68/ES – príloha č. 3 výnosu MP SR a MZ SR č. n87/2004-100
Čas prípravy jedál závisí od zložitosti receptúry a obsadenosti reštaurácie.
K jedlám účtujeme couvert /chlieb, pečivo, pochutiny/ 0,60€
Zu speisen berechnen wir couvert /Geäck, Brot, Genussmittel/
We put couvert /pastry, bread, appetizers/ on the bil
Hmotnosť mäsa uvádzame v surovom stave, ostatná ponuka po
tepelnej úprave
Mäso na prípravu pokrmov používame z chovu :
Slovensko, Česko, Holandsko, Brazília.